Makers van "Game of Thrones" lieten oog vallen op kasteel van Beersel, maar burgemeester moest weigeren

De gemeente Beersel heeft twee jaar geleden een opmerkelijke aanvraag gekregen: de makers van de populaire Amerikaanse serie "Game of Thrones" wilden opnames maken in het kasteel van Beersel, ter promotie van de serie. Maar op advies van de brandweer moest de gemeente de makers teleurstellen. 

"We hebben inderdaad een vraag gekregen van de makers van Game of Thrones", vertelt burgemeester van Beersel Hugo Vandaele aan Radio 2. Volgens de burgemeester wilden ze het kasteel gebruiken in de reeks, al verbeterde hij zich later vanmiddag dat de makers het kasteel als decor wilden voor opnames ter promotie van de reeks. Hoe dan ook: de burgemeester kon niet ingaan op de vraag, omdat de brandweer een negatief advies had gegeven.

Nooduitgang

Dat negatief advies had volgens de burgemeester verschillende redenen. "Zo is maar één nooduitgang in het kasteel, zou alles vooral 's nachts plaatsvinden en is het kasteel eigenlijk een ruïne. Het was dus niet veilig genoeg en het advies van de brandweer is bindend, dus ik had geen andere keuze."

Vervolg

De makers van Game of Thrones maakten deze week bekend dat er toch nog een vervolg komt op de reeks. Het zou gaan om een prequel die zich 300 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones afspeelt. De geestelijke vader en schrijver van de GOT-boeken, George RR Martin, werkt mee aan de reeks.

Noot van de redactie: In een eerste versie van dit artikel, schreven we dat de makers van "Game of Thrones" opnames wilden doen in het Kasteel van Beersel. De burgemeester had dit zo aan Radio 2 verteld en het verhaal werd door meerdere personen in het gemeentebestuur bevestigd. Later vanmiddag werd duidelijk dat het om opnames ging ter promotie van de reeks.

Meest gelezen