Bloedige Halloween in de VS: drie schietpartijen met minstens zes doden

Gisterenavond, op Halloween, hebben in de VS twee schietpartijen plaatsgevonden. De eerste vond plaats in Chicago, waarbij een zevenjarig meisje zwaar gewond geraakte en kritieke toestand is. Bij een tweede schietpartij in Californië vielen minstens vier doden. Het is nog niet zeker hoeveel gewonden daar vielen. Een derde moordpartij vond plaats in Utah, waar een man neergestoken werd en een tweede doodgeschoten.

Gisteren hebben op Halloween drie schietpartijen plaatsgevonden. De eerste gebeurde al in de vroege avond in Chicago. Een meisje van zeven werd geraakt door een schot in de nek, toen ze van deur tot deur om snoepjes ging vragen. 

Het doelwit was eigenlijk een man van in de dertig, die geraakt werd in zijn hand en slechts lichtgewond geraakte. Het meisje is nog steeds in kritieke maar stabiele toestand in het ziekenhuis. Volgens de politie gaat het over een afrekening in het bendemilieu. De politie zegt op zoek te zijn naar een specifieke verdachte.

Uit de hand gelopen feestje in Californië

Een tweede schietpartij werd later op de avond, rond 23 uur gemeld bij de politie van Orinda, in San Francisco Bay, Californië. Daar zijn minstens vier mensen omgekomen tijdens een schietpartij, een nog onbekend aantal mensen raakte gewond. Het dodelijk incident gebeurde in een riante villa die verhuurd was via Airbnb. 

De eigenaars hadden klachten gekregen van buren over lawaai, waarop ze de huurders contacteerden. Die hadden naar eigen zeggen het huis gehuurd voor een familiereünie waar slechts 12 personen aanwezig waren. Volgens de politie, die na de schietpartij aankwam, waren er minstens 100 mensen aanwezig op het Halloweenfeestje.

Derde incident in Utah

Een derde incident vond plaats ten oosten van Salt Lake City, in Utah. Op een feestje waar twintig mensen aanwezig waren werd een man neergestoken. Een tweede slachtoffer werd doodgeschoten. Zowel voor het incident in Californië als in Utah zijn nog geen verdachten opgepakt.

Meest gelezen