Videospeler inladen...

Google koopt smartwatchmaker Fitbit voor 1,9 miljard euro

Google heeft een akkoord gesloten om smartwatchproducent Fitbit over te nemen voor bijna 1,9 miljard euro. Dat meldt het Amerikaanse technologiebedrijf.

Fitbit is een bedrijf uit de Amerikaanse staat Californië dat in 2007 is opgericht. Het bedrijf maakt slimme horloges. Die kunnen onder meer je stappen tellen, aantal verbruikte calorieën bijhouden en je slaap registreren. 

Google zal 7,35 dollar per aandeel betalen. Dat is een bonus van 71 procent op de prijs van een aandeel voor uitlekte dat Google een bod had uitgebracht. Fitbit trok in 2015 nog naar de beurs voor 20 dollar per aandeel.

Data

De overname is een logische stap voor Google. Het bedrijf kan zo gebruikmaken van de gigantische berg aan gegevens van de miljoenen gebruikers van Fitbit. Wellicht zal de overname wel de aandacht trekken van de concurrentiewaakhonden, die zich zullen afvragen wat Google van plan is met die gegevens.

In een blogpost over de overname belooft Google alvast transparantie. "Sterke richtlijnen rond privacy en veiligheid zijn sinds het begin deel van het DNA van Fitbit, en dat zal niet veranderen", luidt het. Zo zegt Google dat gezondheidsgegevens van Fitbit niet gebruikt zullen worden voor advertenties.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen