Gratis kippen en eenden in het Vogel- en Zoogdieren­opvangcentrum in Heusden-Zolder

In het Vogel-en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder kon je vandaag gratis 130 legkippen en 10 muskus-eenden komen ophalen. Ze zijn afkomstig van een inbeslagname in Puurs.

"Het zijn altijd de hanen waarmee wij om allerlei redenen worden overdonderd en de plaatsing daarvan verloopt enorm moeizaam", zegt Rudi Oyen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. "Maar deze keer zijn het legkippen en daar zijn de mensen veel meer in geïnteresseerd." 

Wachtrijen

Dat de kippen populair zijn, werd deze ochtend al duidelijk. "Er stonden vanochtend al rijen mensen aan te schuiven", zegt Rudi. "Daarom hebben we ook beslist dat elk gezin maar maximaal 3 kippen mag adopteren, zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen."

Milieubewust

De legkippen hebben zo zijn voordelen. "De meeste mensen zijn geïnteresseerd vanwege de eitjes of om etensresten op te eten", gaat Oyen verder. "Je merkt dat de mensen milieubewuster worden."

Meest gelezen