AFP or licensors

President Trump verhuist naar Florida: "Vreselijk om deze beslissing te nemen, maar het beste voor alle betrokkenen"

De Amerikaanse president Donald Trump verhuist officieel van New York naar Palm Beach in Florida. Hij diende in september officiële documenten in waarin hij verklaart dat zijn resort Mar-a-Lago zijn "permanente thuis" is. Ook zijn vrouw Melania deed dat. Trump zou om fiscale redenen van New York naar Florida verhuizen.

Op de documenten die zijn ingediend bij de rechtbank van West Palm Beach wordt geen reden gegeven voor de verhuizing van Trump. Maar in tegenstelling tot in New York bestaat er in Florida geen inkomstenbelasting en ook de omzetbelasting is er lager dan in New York. Volgens sommigen zou Trump dan ook verhuizen om te profiteren van die voordelen. 

(Lees verder onder de tweets)

Trump verklaarde ook zelf dat hij "zeer slecht werd behandeld" door New York. "Ik hou van New York en de inwoners van New York, en dat zal ik altijd doen, maar helaas, ondanks het feit dat ik elk jaar miljoenen dollars aan belastingen betaal, ben ik door de lokale leiders van de stad en staat zeer slecht behandeld", twitterde de president. "Ik vind het vreselijk om deze beslissingen te moeten nemen, maar uiteindelijk zal het het beste zijn voor alle betrokkenen."

Trump Tower in New York
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Sinds Trump president werd, is hij niet vaak meer in New York geweest. Volgens NBC News spendeerde de Republikein 99 dagen van zijn presidentschap in Mar-a-Lago, 90 dagen in zijn golfclub in New Jersey en slechts 20 dagen in de Trump Tower. Onderzoekers in New York proberen al een tijdlang de belastingaangiftes van de president te krijgen, maar hij maakte die nooit bekend.

Mar-a-Lago in Florida
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen