Archieffoto van Marloth Park - CC BY-SA 3.0 Bougnat87

Belg bij de slachtoffers van roofmoord in Zuid-Afrikaans safaripark

In Zuid-Afrika is een Belg om het leven gekomen bij een roofmoord in het safaripark Marloth Park. Dat bevestigt Buitenlandse Zaken. Volgens verschillende Nederlandse media gaat het om een 53-jarige Vlaming die samen met zijn echtgenote een hotel uitbaatte in Mozambique. Er is ook een Nederlandse vrouw bij de slachtoffers, zo bevestigt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het drama speelde zich woensdagmiddag af aan de Seekoeistraat in Marloth Park, een safaripark aan de oever van Crocodile River bij de grens met Mozambique.

Verschillende mannen zouden er aangebeld hebben bij het Belgische slachtoffer, op zoek naar werk. In de woning waren ook zijn echtgenote, zijn moeder en een Nederlandse vrouw aanwezig, zo bericht de Nederlandse krant De Telegraaf. De mannen, van wie één een vuurwapen bij zich had, zouden daarop de woning zijn binnengedrongen en de bewoners hebben gekneveld. Ze gingen aan de haal met waardevolle spullen. De slachtoffers konden zich pas uren later bevrijden en alarm slaan. Maar voor twee slachtoffers zou alle hulp dus te laat zijn gekomen.

De identiteit van de Nederlandse vrouw is nog niet vrijgegeven, maar volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om een 74-jarige vrouw uit Noord-Holland. De echtgenote en moeder van de Belg zouden naar het ziekenhuis zijn overgebracht.

Zuid-Afrika staat bekend voor gewelddadige criminaliteit. De moord in Marloth Park, een toeristisch gebied, doet veel stof opwaaien. December is traditioneel hoogseizoen in Zuid-Afrika.

Meest gelezen