Videospeler inladen...

Thaise grot waaruit voetballertjes gered werden, heropent na 15 maanden de deuren

In Thailand is de Tham Luang-grot opnieuw open voor het grote publiek. Vorig jaar in juli werden uit de grot twaalf voetballertjes en hun trainer gered tijdens een spectaculaire reddingsoperatie met duikers. 2.000 mensen hebben vandaag een bezoek gebracht aan de grot.

De Tham Luang-grot is een nieuwe toeristische trekpleister in Thailand. Vijftien maanden na de redding van twaalf voetballertjes en hun trainer is de grot opnieuw open voor het grote publiek.

Vorig jaar brachten de voetballertjes van de Wild Boars met hun 25-jarige trainer een bezoek aan de grot. Door de hevige regenval liep de grot onder en kwamen ze vast te zitten in de grot . 's Avonds laat werden ze als vermist opgegeven en werd een zoekactie gestart. De politie vond snel de fietsen van de voetballertjes bij de Tham Luang-grot.

Daarna werd er een grote reddingsactie georganiseerd. Het zou nog zeventien dagen duren vooraleer de twaalf voetballertjes en hun trainer gered werden. Er werkte een team van bijna 100 duikers mee aan de reddingsoperatie.

De Than Luang-grot is nu opnieuw te bezoeken. Groepen van een twintigtal mensen mogen de eerste kamer van de grot bezoeken. In totaal hebben 2.000 mensen vandaag een bezoek aan de grot gebracht.

Royal Thai Navy

Meest gelezen