Videospeler inladen...

Britse politie gaat ervan uit dat 39 doden in koelwagen Vietnamezen zijn, twee verdachten opgepakt in Vietnam

De politie van Essex gaat ervan uit dat de 39 doden die vorige week werden gevonden in een koelwagen de Vietnamese identiteit hadden. In Vietnam zijn twee verdachten opgepakt in verband met de zaak. In Ierland is intussen een tweede verdachte in beschuldiging gesteld. 

Vorige week werden in een koelwagen in Engeland 39 lichamen gevonden.  De koelcontainer was van Zeebrugge met de ferry naar een Engelse haven gebracht. Aanvankelijk werd gedacht dat de slachtoffers Chinezen waren, maar nu lijkt het alsof de meesten uit Vietnam komen. Tien families vreesden namelijk dat vermiste familieleden bij de slachtoffers waren. 

De politie van Essex heeft gemeld dat de onderzoekers ervan uitgaan dat de 39 slachtoffers de Vietnamese identiteit hebben. De speurders staan ook in nauw contact met de Vietnamese overheid. De assistent-hoofdcommissaris Tim Smith meldt dat de vermoedelijke identiteit van enkele slachtoffers bekend is, maar dat er nog geen sluitend bewijs voor is.

De regionale politie in Vietnam is intussen een onderzoek naar mensensmokkel gestart. Daarin zijn nu twee mensen gearresteerd, enkele anderen zijn opgeroepen voor verhoor. De politie zou ook gelijkaardige incidenten van de voorbije vijf jaar onderzoeken.

Nieuwe Noord-Ierse verdachte opgepakt

Ook in Ierland was al een verdachte opgepakt. Het gaat om de vermoedelijke bestuurder van de vrachtwagen, een 25-jarige man uit Noord-Ierland.  Hij is in beschuldiging gesteld voor 39 keer doodslag en mensensmokkel. Vandaag is ook een tweede verdachte uit Noord-Ierland voorgeleid, en in beschuldiging gesteld van dezelfde feiten, een 23-jarige man die ook uit Noord-Ierland komt.

Er wordt ook nog gezocht naar twee andere Noord-Ierse verdachten. De politie riep de twee broers vandaag tijdens een persconferentie op om zich te melden voor verhoor.  

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen