Controles aan de post van La Turbie op de grens tussen Frankrijk en Italië. (Archieffoto).

31 Pakistanen onderschept in vrachtwagen nabij Nice, Frankrijk stuurt hen terug naar Italië

In het zuiden van Frankrijk heeft de politie een vrachtwagen onderschept met 31 Pakistanen aan boord. Ze waren allen ongedeerd en zijn teruggestuurd naar Italië. De chauffeur van de vrachtwagen, ook een Pakistaan, is aangehouden. De controles zijn opgevoerd nadat eerder 39 Vietnamezen waren omgekomen bij een poging om via een oplegger in Groot-Brittannië te komen.

De truck werd ontdekt bij een routinecontrole bij een tolstation op de A8-autosnelweg in de buurt van Nice. In de vrachtwagen trof de politie 31 Pakistanen aan. Het ging om mannen, maar er waren ook drie tieners bij. 

De mannen waren ongedeerd en zijn inmiddels opnieuw overgedragen aan de Italiaanse grenspolitie. Dat gebeurt volgens een akkoord dat Frankrijk en Italië jaren geleden hebben gesloten. 

De chauffeur van de vrachtwagen, ook een Pakistaan, is aangehouden. Hij wordt verdacht deel uit te maken van een netwerk van mensensmokkel. 

De controles in Frankrijk zijn opgevoerd nadat eerder 39 Vietnamese migranten zijn omgekomen in een koelwagen. Die was per boot vanuit Zeebrugge naar Purfleet bij Londen overgebracht. Daar werden de lichamen gevonden. In die zaak zijn ook een aantal Noord-Ierse verdachten aangehouden.

Meest gelezen