Videospeler inladen...

Na miljoenen views en tip van Meghan Markle: Belgische danseres en leerlinge in beroemde show van Ellen DeGeneres

De Amerikaanse tv-presentatrice Ellen DeGeneres heeft in haar show de Belgische danseres Jeny Bonsenge en haar 9-jarige leerling Anae ontvangen. Het resultaat van enkele video's die viraal gingen en miljoenen views haalden én een tip van de Britse hertogin Meghan Markle. 

Het was Meghan Markle, hertogin van Sussex en vrouw van de Britse prins Harry, die een van de video's van de Brusselse danseres Jeny Bonsenge en haar 9-jarige leerlinge Anae naar de Amerikaanse talkshowhost Ellen DeGeneres stuurde. Video's die viraal gingen en miljoenen views haalden. 

Lees verder onder de video: 

Na de tip van Markle, kregen Jeny en Anae prompt een uitnodiging van Ellen DeGeneres om aan te schuiven in haar programma "The Ellen DeGeneres Show". "Ik vloog deze dansers helemaal over vanuit België, zo goed zijn ze", tweette DeGeneres. En, de twee dansers vallen bijna van hun stoel van verbazing als ze horen wie hen getipt heeft. 

Ik vloog deze dansers helemaal over vanuit België, zo goed zijn ze

Ellen DeGeneres

Wat hen zo speciaal maakt? "Samen delen we een positief beeld van liefde. We geven hoop. En liefde heeft geen kleur", vertelt Jeny. Uiteraard kon ook een Afrohouse choreografie van de twee niet ontbreken in de show. Op een nummer van de Congolese artiest DJ Samarino toonden ze hun danskunsten.

Bekijk hier het interview en de choreografie en lees daaronder verder: 

Het was overigens niet de enige verrassing voor Jeny en Anae: op het einde van de show kondigde DeGeneres aan dat de twee elk 10.000 dollar krijgen. 

Via Bruzz leren we dat de 25-jarige danseres geboren werd in Luik, en opgroeide in Molenbeek. Met AfrohouseBelgium heeft ze een eigen dansschool in Sint-Joost-ten-Node en daarnaast runt ze ook een internationale hulporganisatie Dance4kids.

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal" over een workshop Afrohouse in de wijk Luchtbal in Antwerpen:

Videospeler inladen...

Volg VRT NWS ook via Instagram: 

Meest gelezen