Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

140.000 gezinnen zitten zonder stroom door hevige storm in het zuidwesten van Frankrijk

Sinds gisteren beukt de storm Amélie in op de Atlantische kust van Frankrijk. Dat heeft vooral in het zuidwesten en in het centrum van het land tot problemen geleid. In de streek van Gironde zijn windstoten tot meer dan 160 kilometer per uur gemeten.

Het is de eerste grote herfststorm in Frankrijk en het is meteen een erg krachtige. Volgens Météo France waren er in de streek van de Gironde windstoten tot meer dan 160 kilometer per uur. Elders in het zuidwesten was dat meer dan 140 kilometer per uur.

In totaal zitten nu meer dan 140.000 woningen zonder elektriciteit, vooral dan in Nouvelle Aquitaine, de grote regio in het zuidwesten van Frankrijk, maar ook meer in het centrum tot in het Centraal Massief toe. Er zijn wegen versperd door omgevallen bomen en palen of ze staan onder water door de hevige regenval. 

Er is nog geen sprake van doden, maar wel zijn er op tal van plaatsen mensen gewond geraakt. In de Landes moesten 47 mensen geëvacueerd worden van een camping. Veel treinen en busverbindingen zijn geschrapt. 

Uitlopers van de storm hebben ook elders in het zuiden van Frankrijk tot hinder geleid, tot in de Alpen en tot in Corsica toe. In de buurt van Marseille staan een aantal huizen onder water en zijn enkele snelwegen gesloten. De luchthaven van Ajaccio op Corsica was ook enkele uren gesloten.

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Bekijk hier beelden van herfststorm Amélie:

Videospeler inladen...

Meest gelezen