"Game of thrones"-actrice Emilia Clarke onthult wie koffiebeker op set liet rondslingeren

In mei deed een scène uit de populaire tv-reeks "Game of thrones" veel stof opwaaien. Er kwam een wegwerpkoffiebeker in beeld, die op zijn zachtst gezegd niet echt thuishoorde in de mythische wereld van de serie. De pret op sociale media kon niet op en de zoektocht naar de schuldige kon beginnen. In een Amerikaanse talkshow heeft "Game of thrones"-actrice Emilia Clarke nu onthuld wie dat onding op de set heeft laten slingeren.

In de bewuste scène zit het personage Daenerys Targaryen, vertolkt door Emilia Clarke, met de beker voor zich. Clarke was afgelopen week te gast in "Tonight show" van Jimmy Fallon. Fallon confronteerde haar met de beschuldigingen van haar collega-actrice Sophie Turner. Turner, die Sansa Stark speelt in "Game of thrones", zei kort na de heisa in "Tonight show" dat Clarke de schuldige was. "Kijk bij wie de beker staat", zei ze.

Maar Clarke heeft nu de puntjes op de i gezet. "Hier is de waarheid", zei ze. "Kortgeleden hadden we een feestje voor de uitreiking van de Emmy's. En Conleth, die Lord Varys speelt, nam me opzij en zei: "Ik moet je iets vertellen. De koffiebeker was van mij." Het was zijn koffiebeker."

Volgens de actrice voegde Conleth Hill er nog aan toe dat hij niets had gezegd, omdat iedereen toch al dacht dat zij de schuldige was. Toch houdt Clarke nog een slag om de arm. "Het kan zijn dat hij dronken was, maar hij heeft het gezegd. Ik schuif de zwarte piet hier door naar hem."

Bekijk hier het fragment uit "Tonight show":

Meest gelezen