Videospeler inladen...

Hoe groot is de plasticvervuiling langs de Schelde? Dit weekend is het "keutelactiedag"

Vrijwilligers zoeken vandaag uit welke proporties de plasticvervuiling langs de Schelde aanneemt. Van Antwerpen tot aan het Zwin, en ook in Breskens en Vlissingen, in Nederland, speuren ze naar plastic keutels.

Het gaat om kleine plastic bolletjes, grondstoffen van de Antwerpse havenbedrijven, die verloren gaan tijdens het transport, of tijdens laden of lossen. 

Gewapend met een kartonnen kader, een vergiet en een smartphone trekt een team naar de Schelde-oevers. De stalen gaan naar de universiteit voor onderzoek. Met de resultaten van deze actie kan druk uitgeoefend worden om de regels voor het opruimen van deze plasticvervuiling te verstrengen.

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen