Nicolas Maeterlinck

Kwaad opzet bij brand in appartementsgebouw Blankenberge

De brand in een appartementsgebouw in Blankenberge gisteren blijkt aangestoken. Het parket roept getuigen op om zich te melden bij de politie van Blankenberge. 

Gisterochtendvroeg, iets na 6u, werd de brandweer opgeroepen voor een brand in een appartementsgebouw in de Haelenstraat in Blankenberge.  De brand brak uit in de kelder van het appartementsgebouw. Al snel vormde zich een dik rookgordijn. Vijf bewoners, onder wie een moeder met twee kinderen moesten worden geëvacueerd door het raam. 

Brandversnellers

"Uit het eerste onderzoek blijkt nu dat er kwaad opzet in het spel is", zegt Celine D'Havé van het parket van West-Vlaanderen. "De branddeskundige ontdekte dat er meerdere brandhaarden waren en dat de dader of daders brandversnellers hebben gebruikt."

Het parket is volop bezig met het opsporen van verdachten. Het doet ook een oproep naar mogelijke getuigen om zich te melden bij de politie van Blankenberge. 

Meest gelezen