Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Merkel wil dat Duitsland tegen 2030 1 miljoen elektrische oplaadpalen heeft

De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil tegen 2030 1 miljoen oplaadpalen voor elektrische wagens in Duitsland. Dat heeft ze gezegd aan de vooravond van een belangrijke top met de machtige Duitse auto-industrie. Momenteel zijn er nog maar 21.000 oplaadpalen in Duitsland.

"Mobiliteit moet in de toekomst klimaatvriendelijk, flexibel, betaalbaar en comfortabel zijn", aldus Angela Merkel.

Tijdens de meeting met de auto-industrie zal er onder meer besproken worden hoe de afbouw van fossiele brandstoffen kan worden aangemoedigd. Eén van de mogelijkheden zijn hogere subsidies bij de aankoop van een elektrische wagen, waarbij ook de sector een deel van de kosten zou kunnen dragen. Eerder heeft de Duitse regering al beslist dat de huidige subsidies worden verlengd.

Door ook meer laadpalen te bouwen zou het vertrouwen van de burger in elektrische mobiliteit moeten groeien. Ook hier kan de industrie een tandje bijsteken.

Meest gelezen