Violist die 310 jaar oude viool ter waarde van 290.000 euro vergat op de trein krijgt instrument terug na "deal"

In Londen heeft Stephen Morris, een Britse violist, die zijn 310 jaar oude viool was vergeten op de trein, na twee weken zijn instrument teruggekregen. Na een opsporingsbericht van de politie werd Morris gecontacteerd via Twitter door de man die de viool had gevonden en meegenomen.

Stephen Morris stapte op 22 oktober af in een treinstation in Londen met zijn fiets, maar zonder zijn viool. Niet zomaar een gewone viool, maar een instrument uit 1709 met een geschatte waarde van 290.000 euro. Morris plaatste daarop een oproep om zijn instrument terug te vinden. "Het is hartverscheurend om het te verliezen, en los van zijn waarde, verdien ik er mijn kost mee", verklaarde hij.

De Britse politie kwam ook in actie en verspreidde een beeld van de man die het instrument vermoedelijk had meegenomen op de trein. Morris werd niet veel later via Twitter gecontacteerd. "Die man had er veel spijt van en hij verklaarde dat hij mij persoonlijk mijn instrument wilde teruggeven", vertelt Morris.  De violist kreeg uiteindelijk vrijdag zijn viool terug na een deal met de man in kwestie. De details over de overeenkomst zijn niet bekend.

Meest gelezen