Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Aanhoudende protesten in Libanon: demonstranten blokkeren wegen

Demonstranten hebben vandaag verschillende wegen geblokkeerd in Beiroet, de hoofdstad van Libanon. Er is al weken protest in het hele land tegen de regering. Vorige week is premier Saad Hariri al afgetreden.

De onrust in Libanon is nog steeds niet gaan liggen. Al voor de vierde week op rij wordt er geprotesteerd in verschillende steden. In Beiroet en Tripoli hebben demonstranten vandaag wegen geblokkeerd. Veel scholen zijn al drie weken dicht.

Het protest is gericht tegen de regering en de heersende klasse. De manifestanten willen dat die opstapt en dat er hervormingen komen om de levensstandaard in het land te verbeteren. Vorige week nam premier Saad Hariri ontslag.

Bekijk hieronder waarom er protesten zijn in Libanon:

Videospeler inladen...

Bekijk hier beelden van de protesten:

Videospeler inladen...

Meest gelezen