Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Billie Eilish, Liam Gallagher en Martin Garrix in de prijzen op MTV European Music Awards

Billie Eilish, Liam Gallagher en Martin Garrix zijn de belangrijkste winnaars op de MTV European Music Awards. Eilish (17) sleepte onder meer de award voor beste song in de wacht, voor de oorwurm "Bad guy". Grote verliezer was de Amerikaanse zangeres Ariana Grande.

Een bont allegaartje aan artiesten verzamelde zich gisteravond in de Spaanse stad Sevilla voor de uitreiking van de MTV European Music Awards. Belangrijkste winnaars waren de Amerikaanse zangeres Halsey en de 17-jarige Amerikaanse sensatie Billie Eilish. Halsey ("Graveyard", "Him and I", "Bad at love") sleepte onder meer de prijs voor beste pop in de wacht. Billie Eilish won de award voor beste song voor "Bad guy".

De Nederlandse dj Martin Garrix ("Animals", "Summer days", "No sleep")  won de prijs voor beste elektronische muziek. Voor die awards waren ook de The Chainsmokers, DJ Snake, Marshmello en Calvin Harris genomineerd. Marshmello won de award vorig jaar.

Andere winnaars waren onder andere de Amerikaanse rapster Nicki Minaj (beste hip-hop), de Canadese zanger Shawn Mendes (beste artiest) en de Amerikaanse rockband Green Day (beste rock). Ariana Grande was met zeven nominaties de grootste favoriet, maar kon geen enkele daarvan verzilveren.

De Britse rockmuzikant Liam Gallagher (vooral bekend als zanger van Oasis, red), mocht als eerste de Rock Icon Award mee naar huis nemen. "Ik wil MTV bedanken voor het erkennen van mijn genialiteit", zei hij tijdens zijn speech.

Zoals gebruikelijk werden eerder deze week al de winnaars bekendgemaakt van de nationale muziekaward. Beste Nederlandse artiest werd rapper Snelle ("Reunie", "Lippenstift"), voor België won MTTN, pseudoniem voor Anouk Matton, de vrouw van Dimitri Vegas.

(tekst gaat voort onder de beelden)

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Liam Gallagher
AFP or licensors
Green Day
AFP or licensors
Halsey
AFP or licensors
MTTN
AFP or licensors

De belangrijkste winnaars

Bekijk hier de clip van Billie Eilish - "Bad guy"

Meest gelezen