Videospeler inladen...

Wind en regen rukken vaartuig na 101 jaar los aan Niagarawatervallen

Aan de Niagarawatervallen op de grens tussen Canada en de VS hebben wind en regen een vaartuig losgerukt dat daar 101 jaar geleden was komen vast te zitten. Het is 150 meter in de richting van de afgrond afgedreven en is voorlopig opnieuw gestrand.

Spanning aan de Niagarawatervallen op de grens tussen Canada en de VS: daar hebben wind en regen donderdag een vaartuig losgerukt dat al meer dan een eeuw op zowat 500 meter van de afgrond zat vastgeklemd.

Het roestige wrak kantelde op zijn zijde en dreef vervolgens 150 meter verder stroomafwaarts in de zogenoemde Hoefijzerwatervallen, een van de watervallen die samen de Niagarawatervallen vormen. Uiteindelijk bleef het opnieuw haperen.

Bekijk hier de beelden en/of lees hieronder voort:

Videospeler inladen...

Baggeren

Het verhaal van het vaartuig begint in 1918. Tijdens baggerwerkzaamheden geraakte het los van zijn sleepboot toen een touw knapte. Twee mannen waren op dat moment aan boord: James Harris en Gustav Lofberg.

Zij dreven met het vaartuig mee richting de Niagarawatervallen, maar gelukkig voor hen kwam het vast te zitten en stortten ze niet in het diepe. Lokale hulpverleners probeerden hen meteen te redden, maar dat bleek niet zo evident want ze dreigden zichzelf in gevaar te brengen.

William "Red" Hill

De hulpverleners gooiden de twee onfortuinlijke opvarenden dan maar reddingsboeien toe, maar de lijnen geraakten verstrikt. Uiteindelijk slaagde oorlogsveteraan William "Red" Hill erin om de lijnen weer vlot te krijgen waardoor ze de volgende dag konden worden gered.

Hoe lang het vaartuig op zijn nieuwe plek blijft hangen, is niet duidelijk. Volgens de Niagara Parks Commission kan dat dagen duren, maar even goed ook jaren.

Meest gelezen