AFP or licensors

Vietnam arresteert 8 verdachten in verband met 39 lichamen in koelwagen

In Vietnam zijn acht nieuwe verdachten gearresteerd in verband met de 39 lichamen die werden gevonden in een koelwagen in Essex, Engeland. Ze worden verdacht van het organiseren van mensensmokkel.

Er zijn niet meer details bekend over de acht nieuwe verdachten. Vrijdag werden ook al twee Vietnamese verdachten opgepakt. Eerder werden al twee Noord-Ierse mannen van 25 en 23 jaar opgepakt in het Verenigd Koninkrijk. Ze zijn beide in beschuldiging gesteld voor negendertig keer doodslag en mensensmokkel.

Op 23 oktober werden in een koelwagen in Essex negendertig lichamen van transmigranten - eenendertig mannen en acht vrouwen -  teruggevonden. De container was via Zeebrugge naar het Verenigd Koninkrijk verscheept. De Britse politie heeft vrijdag ook het vermoeden bevestigd dat de 39 slachtoffers allemaal uit Vietnam komen, en niet uit China, zoals eerst werd gezegd. Verschillende Vietnamese families waren namelijk bezorgd dat vermiste familieleden bij de slachtoffers waren. 

Ondertussen werken de Vietnamese en Britse autoriteiten samen om de lichamen te identificeren en repatriëren. In het weekend is door de Vietnamese gemeenschap in Londen ook een wake gehouden om de slachtoffers te herdenken.

Meest gelezen