Acht jaar cel voor inline­hockeycoach uit Leuven die jonge spelers verkrachtte

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een 40-jarige hockeycoach veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van acht jaar voor de verkrachting van enkele minderjarige mannelijke spelers van een inlinehockeyclub in Leuven. 

De coach werd schuldig bevonden aan verkrachting van zeker vier minderjarige spelers. Het seksuele misbruik speelde zich af van 2010 tot 2016. De veroordeelde was in die periode aan de slag als coach en werd in 2014 ook voorzitter van de club.

De slachtoffers krijgen ook een schadevergoeding van ruim 34.000 euro. De rechtbank ging niet in op de vraag van het openbaar ministerie tot onmiddellijke aanhouding.

Volgens het openbaar ministerie maakte de coach misbruik van zijn gezag. Al dan niet ingaan op zijn avances resulteerde in het gedwongen verlaten van de club, of een basisplaats in de eerste ploeg.

De coach knoopte ook een relatie aan met het enige vrouwelijke lid van de sportclub om zo tot bij haar zoon te raken. Op zijn computer werden opnames aangetroffen van orale seks met een 16-jarige speler.

Meest gelezen