Journaliste Ihsane Chioua Lekhli ruilt VRT eind dit jaar in voor Brussels Airport

Ihsane Chioua Lekhli ruilt eind dit jaar VRT in om aan de slag te gaan bij Brussels Airport. Ze werd bekend als politiek journaliste en presentatrice van "De zevende dag", in totaal werkte ze 11 jaar bij VRT, waarvan 10 bij de nieuwsdienst. 

Ihsane Chioua Lekhli begon in 2008 bij de VRT als redacteur bij "Vlaanderen vakantieland", later werkte ze ook op de redactie van het programma "Volt". De kijkers kennen haar vooral van haar reportages voor "Het journaal" en van het zondagse debatprogramma "De zevende dag" dat ze vier jaar lang, van 2013 tot en met 2017, mee presenteerde. De laatste jaren was ze vooral actief als politieke journalist.

Bij Brussels Airport wordt ze vanaf 6 januari een van de gezichten van de communicatie voor de luchthaven.

 Het was een voorrecht om op momenten zoals de verkiezingen, of de val van de regering, op de eerste rij te mogen staan

Ihsane Chioua Lekhli

Zelf kijkt ze tevreden terug op haar carrière bij de VRT: "Ik heb voor zeer boeiende programma's mogen werken en me kunnen ontplooien als journalist. Het was een voorrecht om op momenten zoals de verkiezingen, of de val van de regering, op de eerste rij te mogen staan. Ik kijk er naar uit om nu eens aan de andere kant van de journalistiek te staan, als woordvoerder van Brussels Airport. De vele boeiende ervaringen zullen mij zeker van pas komen als woordvoerder voor de grootste luchthaven van het land."

Meest gelezen