Videospeler inladen...

Vrouw wordt na maandenlange belaging vermoord teruggevonden: ex-vriend geeft zichzelf aan bij de politie

In Wevelgem in West-Vlaanderen is een vrouw van 36 jaar vanmorgen dood teruggevonden. Ze was om het leven gebracht met messteken, vermoedelijk door haar ex-vriend van 39 jaar. De man gaf zichzelf aan bij de politie. Het was zeker niet de eerste keer dat er problemen waren rond partnergeweld. Volgens de familie van het slachtoffer zou hij zijn ex-vriendin ook al enkele maanden gestalkt hebben.

 

In Wevelgem is vanmorgen een jonge vrouw met geweld om het leven gebracht. Uit eerste vaststellingen zou de vrouw in het huis van haar moeder vermoord zijn, maar betrouwbare bronnen zeggen nu dat ze wellicht in de auto van haar ex-vriend is gestorven en nadien naar het huis is gebracht. De ex-vriend gaf zichzelf aan bij politie en gaf toe dat hij zijn ex-vriendin had vermoord. Hij bracht haar om met messteken. De auto van de vermoedelijke dader is teruggevonden op een parking in Deerlijk. Op de auto waren bloedspatten zichtbaar. 

Ondergedoken

Volgens haar familie hield ze zich al enkele maanden schuil bij haar moeder omdat ze bang was van haar ex-vriend. Die zou haar al een hele tijd gestalkt hebben. Volgens de familie van het slachtoffer was de man na een eerder incident bij het slachtoffer al eens opgepakt door de politie maar nadien weer vrijgelaten. 

Het koppel zette in augustus hun relatie van 11 jaar stop. En sindsdien bedreigde hij haar. De politie moest al tussenkomen voor die bedreigingen en intrafamiliaal geweld. De verdachte wordt nu verhoord door de politie en moet morgen voor de onderzoeksrechter verschijnen. Hij was al bekend bij het gerecht voor drugsfeiten. 

(Lees verder onder de foto)

Jaarlijks 150 moorden

Jaarlijks worden in ons land 22.000 aangiftes van stalking gedaan. Daarbovenop zien we dat er elk jaar ongeveer 150 mensen worden vermoord door hun partner

Anne Groenen

Volgens criminologe Anne Groenen is deze triestige gebeurtenis zeker geen alleenstaand geval. "Jaarlijks worden in ons land 22.000 aangiftes van stalking gedaan. Daarbovenop zien we dat er elk jaar ongeveer 150 mensen worden vermoord door hun partner, waar stalking aan voorafgaat", aldus Groenen. "Elke aangifte moet ernstig worden genomen en er moeten meteen voldoende maatregelen genomen worden voor de veiligheid van het slachtoffer."

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen