Twitter/AP

Na winst van renpaard: daar is president Trump weer met zijn "Covfefe"…

Afgelopen zaterdag won jockey Joel Rosario een prestigieuze paardenrenwedstrijd in Santa Anita, in de Amerikaanse staat Californië, en zo mocht hij met 1 miljoen dollar naar huis gaan. Die wedstrijd won hij met zijn paard "Covfefe", genoemd naar de opmerkelijke tweet die VS-president Donald Trump eind mei 2017 de wereld instuurde en toen tot veel verwarring op sociale media leidde. Trump twitterde toen: "Despite the constant negative press covfefe." Voor velen toen een blunder van formaat - Trump verwijderde de oorspronkelijke tweet dan ook -, ook al beweerde zijn toenmalige woordvoerder Sean Spicer dat "een kleine groep rond de president wel exact weet wat die term betekent". Maar wat dat juist was, bleef onduidelijk. Naar aanleiding van de overwinning van renpaard "Covfefe" wakkerde Trump gisteren zelf het denkwerk daaromtrent opnieuw aan.

Het was nieuwswebsite Daily Caller die de overwinning van "Covfefe" wereldwijd bekendmaakte op zijn Twitteraccount, met de bijkomende informatie dat het paard genoemd was naar Trumps bekende "foutieve tweet". Het bijgevoegde filmpje werd intussen meer dan 1 miljoen keer bekeken:

Toen de tweet door Trump zelf opgemerkt werd, kon hij niet nalaten te reageren met: "Geweldig! Maar hoe weet je dat het hier om een 'mistweet' gaat? Misschien heeft het woord wel een diepere betekenis?"

Opnieuw wist Trump zo zijn "Covfefe" tot 'trending topic' te maken in de VS:

De eigenaar van merrie "Covfefe" liet intussen weten dat het dier die naam gekregen had "omdat we vinden dat ze erg speciaal was en dat dit toch een grappige naam is. Zoek er verder geen politieke betekenis achter." Wat "Covfefe" dan wel betekende, werd op Twitter dan nog als volgt duidelijk gemaakt:

Meest gelezen