Videospeler inladen...

Zus van IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi gevangengenomen door Turkije

De zus van IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi is in Syrië gevangengenomen door Turkse soldaten. De 65-jarige vrouw werd gisteren gearresteerd in een stadje in de buurt van Aleppo. De zus van al-Baghdadi zou een schat aan informatie over IS-netwerken kunnen geven, zeggen de Turken. Ze wordt momenteel ondervraagd. 

Rasmiya Awad, de zus van al-Baghdadi, werd gevangengenomen in het stadje Azaz, in Noord-Syrië. Dat is in de provincie Aleppo, die onder controle van de Turkse troepen staat. Ze woonde er in een container met haar man en schoondochter, die ook zijn aangehouden. Momenteel worden ze ondervraagd. Er woonden ook vijf kinderen in de container.  

Volgens de Turkse autoriteiten zou de zus van al-Baghdadi een schat aan informatie hebben voor inlichtingendiensten. Volgens experts is het echter niet zeker hoeveel ze weet over de aanvalsplannen van IS. Ze zou wel informatie kunnen geven over netwerken van de terroristische organisatie. 

Al-Baghdadi had nog verschillende andere broers en zussen, het is niet duidelijk of die nog in leven zijn.

Al-Baghdadi kwam om het leven toen hij zelfmoord pleegde bij een Amerikaanse operatie in de provincie Idlib, in Syrië. Dat maakte de Amerikaanse president Donald Trump twee weken geleden bekend. IS heeft ondertussen een nieuwe leider aangeduid.

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen