Videospeler inladen...

Cargovluchten tussen Maastricht en Luik: 9 minuten vliegen voor 38 kilometer

Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways voert sinds kort cargovluchten uit tussen Maastricht en Luik, een vlucht van welgeteld 9 minuten. Dat zegt het Luikse gemeenteraadslid Pierre Eyben (Vert Ardent) in de Sudpresse-kranten. Hij heeft het over een "ecologische aberratie". Maastricht en Luik liggen op amper 38 kilometer van elkaar.

De cargovlucht vertrekt uit de Qatarese hoofdstad Doha en maakt normaal een tussenlanding in Luik, voor er koers wordt gezet naar Mexico.

Op 3 november landde een Boeing 777 van Qatar Airways eerst in Maastricht, waarop het toestel naar de Luikse luchthaven Bierset vloog. Op 10 november staat er weer zo'n vlucht gepland.

Volgens Sudpresse zit Qatar Airways zelf verveeld met de situatie. "Het gaat om een nieuwe Nederlandse klant die absoluut wil dat zijn vracht in Maastricht wordt afgeleverd. De startbaan in Maastricht is echter niet lang genoeg om het vliegtuig meteen daarna naar Mexico te laten doorvliegen. Daarom moet het toestel in Luik geherpositioneerd worden."

Qatar Airways bekijkt naar verluidt of er nu een afzonderlijke vlucht Doha-Maastricht kan worden ingelegd.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen