Videospeler inladen...

"Verdachte situatie" op Nederlandse luchthaven Schiphol was vals alarm: passagiers en crew veilig van boord

In Nederland zijn de hulpdiensten vanavond massaal uitgerukt naar de luchthaven van Schiphol bij Amsterdam. Er was sprake van een verdachte situatie aan boord van een vliegtuig, maar het bleek uiteindelijk te gaan om een vals alarm. Passagiers en bemanningsleden zijn veilig van boord van het vliegtuig gehaald. 

De hulpdiensten waren vanavond massaal uitgerukt naar Schiphol. Er was sprake van een GRIP 3-melding, wat betekent dat er een mogelijke dreiging kon zijn voor het welzijn van de bevolking binnen een gemeente.

De politiedienst Koninklijke Marechaussee had het over een verdachte situatie aan boord van een vliegtuig.

Het vliegtuig in kwestie was een toestel van de Spaanse luchtvaart­maatschappij Air Europa dat klaarstond om naar Madrid te vliegen. Passagiers en bemanningsleden werden na ongeveer anderhalf uur veilig van boord gehaald. 

Het bleek te gaan om vals alarm. Er bleek verkeerdelijk een waarschuwing te zijn uitgegaan voor een mogelijke kaping. Maar "er is niets gebeurd, alle passagiers hopen om snel te kunnen vliegen. We betreuren het", zegt de luchtvaartmaatschappij op Twitter.

De D-pier van Schiphol werd ontruimd, maar is intussen weer vrijgegeven. 

Ook het Centraal Station van Utrecht werd vanavond ontruimd, maar ook daar bleek het te gaan om loos alarm.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen