Kajakkers redden kalfje uit de Dijle in Oud-Heverlee

Drie kajakkers hebben zondag tijdens een tocht op de Dijle in Oud-Heverlee een kalfje gered. Het dier was in het water terechtgekomen en is door de kajakkers opnieuw op het droge gezet. "Het diertje was al ferm onderkoeld, maar kon uiteindelijk opnieuw lopen en drinken bij haar mama", schrijft Evert Vandenberghe bij zijn Youtube-filmpje.

Drie mannen hebben zondag tijdens een kajaktocht op de Dijle een heldendaad begaan. Toen ze een kalfje aantroffen in het water, hebben ze het dier opnieuw op het droge gezet.

"Een kalfje redden dat van de oever van de Dijle bijna 2 meter lager in het water gesukkeld was... Het diertje was al ferm onderkoeld, maar kon uiteindelijk opnieuw lopen en drinken bij haar mama", schrijft Evert Vandenberghe bij een Youtube-filmpje.

Bekijk de beelden van de redding van het kalfje hier:

Meest gelezen