PLAN B AFLEVERING #7: wat stelt de MR nog voor na het vertrek naar Europa van Charles Michel en Didier Reynders ? 

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over een politiek fenomeen uit Franstalig België.

De liberale partij in Franstalig België noemt zich zelf een 'hervormingsbeweging' (Mouvement Réformateur), maar voor welke politieke waarden staat die partij ? Welke beleid willen de Franstallige liberalen voeren? Klopt het dat er twee clans zijn in die partij? Staan die mekaar écht naar het leven? En wie neemt het roer over nu Didier Reynders en Charles Michel naar Europa vertrekken?

Alain Gerlache, politiek journalist van de RTBF, vertelt in het Nederlands, hoe alles bij die MR terug te brengen is tot één figuur uit het verleden: de charismatische Luikenaar Jean Gol.

Meest gelezen