Bib Gourmand-gids van Michelin verwelkomt 18 nieuwe Belgische restaurants

Vandaag is de nieuwe Michelin-gids "Bib Gourmand Benelux 2020" voorgesteld.  Dit kleine broertje van de befaamde rode Michelin-gids die toprestaurants bekroont met sterren, onderscheidt restaurants die een kwaliteitsvol driegangenmenu aanbieden voor maximaal 39 euro met een "Bib Gourmand".

De nieuwe editie van de gids beveelt in totaal 431 restaurants aan, waarvan 154 in België, 133 in Nederland en 14 in Luxemburg. 

18 winnaars...

Bij de Belgische restaurants zijn er 18 die voor het eerst een "Bib Gourmand" krijgen. In Vlaanderen gaat het om "l'Amitié" (Antwerpen), "Quatre Mains" (Brugge), "Les Eleveurs" (Halle), "Station 3" (Kraainem), "De Gebrande Winning" (Sint-Truiden) en "Bistro Bis" en "Le 54" (alletwee in Tongeren).  In Brussel gaat het om "Car Bon" (Elsene), "La Charcuterie" (Sint-Gillis) en "Mon Fou de Mari" (St-Agatha-Berchem).

... maar ook 21 verliezers

Naast de 18 nieuwkomers zijn er in België ook 21 restaurants die hun "Bib Gourmand" verliezen. 

Groenten en lokale producten

De nieuwe editie van de Bib Gourmand-gids bekroont vooral restaurants die werken met groenten en lokale producten, en die ook oog hebben voor het milieu. Al zitten er bij de laureaten ook restaurants die een exotische keuken aanbieden.   

De "Bib Gourmand Benelux 2020" is vanaf 22 november verkrijgbaar in de handel.

Meest gelezen