Videospeler inladen...

Moeder van vrouw die door ex-vriend is vermoord in Wevelgem: "De politie heeft te weinig gedaan" 

In Wevelgem is de reconstructie van de moord op een 36-jarige vrouw afgelopen dinsdag tumultueus verlopen. Familie en vrienden van het slachtoffer riepen naar de verdachte. Ze haalden ook uit naar de politie. Ze zijn woedend omdat ze vinden dat de politie meer had moeten doen om de moord te voorkomen. Een zus van het slachtoffer werd zelfs even opgepakt. Ze moest in een politiecombi blijven totdat de reconstructie voorbij was.

De vrouw werd dinsdag door haar ex neergestoken. Hij viel de vrouw al langer lastig maar eergisteren sloegen zijn stoppen door. Hij sprak 's morgens met haar af in Aalbeke. Ze ontmoetten elkaar langs de Moeskroensesteenweg, een drukke gewestweg. Hij stak haar daar neer in zijn wagen. Daarna reed hij met haar lichaam naar Wevelgem, naar de woning van haar moeder bij wie ze woonde. Kort daarna nam hij contact op met zijn advocaat en gaf zich spontaan aan.

Politie grijpt in

De reconstructie verliep zeer woelig. Dat kwam omdat de familie en vrienden van het slachtoffer naar de dader riepen en zich later zelfs tegen de politie keerden. Volgens de moeder heeft de politie te weinig gedaan om de moord te voorkomen. "We drijven op woede. De dader werd overal beschermd en wij, slachtoffers staan in de kou. Mijn dochter werd al lang bedreigd door haar ex. We deden verschillende keren aangifte bij de politie. Maar die heeft te weinig gedaan, " aldus de moeder van het slachtoffer. 

We drijven op woede. De dader werd overal beschermd en wij, slachtoffers staan in de kou
Moeder van het slachtoffer

De gemoederen liepen op een gegeven moment zo fel op dat de politie ingreep. Een zus van het slachtoffer werd meegenomen.  "Mijn dochter was doodsbenauwd. Als ze een verdacht geluid hoorde, kroop ze in een bolletje in het bad. Dat is toch geen loos alarm, hé. Ik denk dat de wetten moeten veranderen. Er moet meer aandacht zijn voor de slachtoffers. De dader zal een gevangenisstraf krijgen, maar hij zal nog vrijkomen. Maar ik en mijn twee andere dochters zijn levenslang gestraft door dit verlies", gaat de moeder verder. 

Geen stalking

Mijn cliënt is helemaal niet de stalker zoals hij nu afgeschilderd wordt.
Thomas Vandemeulebroecke

De vrouw was sinds de zomer niet meer samen met haar ex en sindsdien werd ze herhaaldelijk bedreigd en gestalkt. Maar Thomas Vandemeulebroecke, de advocaat van de ex-vriend, ontkent dat. "Mijn cliënt is helemaal niet de stalker zoals hij nu afgeschilderd wordt. Het klopt niet dat hij zijn ex al maanden bedreigde en achtervolgde. Ze zagen en hoorden elkaar nog elke dag. Ook op de dag van de feiten hadden ze afgesproken. Maar het is jammer genoeg tot een ruzie gekomen in de auto van de vrouw."

De reconstructie liep danig uit de hand, bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen