Vader die veroordeeld werd voor de dood van peuter Younes vrijgelaten

De vader van de 4-jarige Younes, die in 2012 veroordeeld werd tot negen jaar cel voor de onvrijwillige doodslag op zijn zoon, heeft zijn straf volledig uitgezeten en wordt vrijgelaten. Dat meldt Sudpresse. De zeventiger heeft zijn intrek genomen in een rusthuis in Pecq, in de buurt van Doornik.

De vierjarige Younes verdween in de nacht van 25 op 26 oktober 2009 in Bizet, een deelgemeente van Komen-Waasten in de provincie Henegouwen en werd twee weken later dood teruggevonden in de Leie in Komen.

Uit de autopsie bleek dat Younes al dood was vooraleer hij in de rivier terechtkwam. Uit het onderzoek bleek dat de avond van de verdwijning  zijn ouders een hevige ruzie hadden, in het bijzijn van hun twee kinderen. De vader heeft steeds verklaard dat Younes de woning verlaten had terwijl hij zelf op zoek was gegaan naar zijn vrouw. Maar de assisenjury in Henegouwen vond dit niet geloofwaardig en oordeelde dat de man zijn zoon geslagen en verstikt had om hem te doen stoppen met huilen.

9 jaar cel

In 2012 werd de vader veroordeeld tot 9 jaar cel voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder de intentie te doden. Hij hield steeds vol dat hij niets te maken had met de dood van zijn zoon. Zijn vrouw steunde hem daar al die tijd in. De man heeft zijn straf volledig uitgezeten en wordt nu vrijgelaten. 

Meest gelezen