Werkzaamheden aan nieuw en groter Ensorhuis in Oostende zijn begonnen

In Oostende zijn de werken aan het Ensorhuis begonnen. Dat is het huis waar kunstschilder James Ensor lang gewoond heeft. U kon dat Ensorhuis vroeger ook al bezoeken, maar nu wordt het veel groter. In het appartementsgebouw ernaast wordt een belevingscentrum over James Ensor ingericht. Burgemeester Bart Tommelein van Oostende (Open VLD): "We mikken op tienduizenden bezoekers per jaar".

Het James Ensorhuis moet op 19 mei 2020 weer opengaan. Het museum bestaat uit het oorspronkelijk huis van James Ensor en een nieuw interactief belevingscentrum in het aanpalende pand. "De bezoekers zullen worden ondergedompeld in een volledige Ensorsfeer met vijf belevingsruimtes toegespitst op aparte thema’s. Aan de straatzijde komt er een expositieruimte met wisselende tentoonstellingen rond Ensor", zegt burgemeester Tommelein.

Vlaamse Meesters

De realisatie van het Ensorhuis zal 3,6 miljoen euro kosten. Toerisme Vlaanderen betaalt zowat de helft. “De voorbije jaren werd met succes gefocust op de rijke geschiedenis van Vlaanderen en op het werk van onze Vlaamse Meesters”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA). “De volgende jaren wil ik verder gaan op de ingeslagen weg en het concept 'Vlaamse meesters' verder opentrekken. Van Limburg tot West-Vlaanderen. Het James Ensorhuis is al een eerste voorbeeld van de richting die ik uit wil.”

Meest gelezen