AFP or licensors

Vietnamese en Britse politie bevestigen: 39 slachtoffers in koelwagen waren allemaal Vietnamezen

Alle 39 slachtoffers die gevonden werden in een koelwagen in Engeland, zijn Vietnamezen. Dat hebben zowel de Britse als de Vietnamese politie bevestigd. "Dit is een belangrijke stap in het onderzoek en zorgt ervoor dat we de families van de slachtoffers kunnen ondersteunen", klinkt het bij de Britse politie.

Op 23 oktober werden in Essex, in het zuidoosten van Engeland, 39 lichamen gevonden van transmigranten. De slachtoffers lagen in een koelwagen die onderweg was van Zeebrugge naar het Verenigd Koninkrijk.

De Britse en Vietnamese politie hebben nu bevestigd dat alle slachtoffers geïdentificeerd zijn. Ze zijn allemaal afkomstig uit Vietnam. Eerst werd bekendgemaakt dat de slachtoffers Chinezen waren.

Nadat verschillende Vietnamese families familieleden als vermist hadden opgegeven, kwam ook een onderzoek op gang in Vietnam. Door de Ierse politie zijn al twee Noord-Ieren opgepakt en in beschuldiging gesteld van 39 keer mensensmokkel en doodslag. Ook in Vietnam zijn al 10 verdachten opgepakt.

Meest gelezen