Gerechtsgebouw van Verviers beschoten: kogel gevonden in kantoor van rechter

Het gerechtsgebouw van Verviers, in de provincie Luik, werd eergisteren nacht beschoten. De kogel ging door een venster van het gebouw en werd gevonden in een kantoor van een rechter. Er is een onderzoek gestart. Voorlopig is niet het duidelijk of er een verband is met een van de zaken die door de rechter werd behandeld.  

"Medewerkers hebben donderdagmorgen ontdekt dat vlakbij de toegangsdeur een venster was beschadigd door een schot dat met een vuurwapen was afgevuurd", zegt de afdelingsprocureur, die benadrukt dat de zaak zeer ernstig wordt genomen.

In het kantoor van een van de rechters werd een kogel aangetroffen. "Het is de eerste keer dat we met een dergelijke situatie geconfronteerd worden en dat het gerechtelijk instituut wordt aangevallen", klinkt het nog bij het parket.

Het is voorlopig niet duidelijk of er een verband is met een van de zaken die door de rechter werd behandeld. Er is een onderzoek gestart.

Meest gelezen