AP

"Hoe flatterend dat men denkt dat ik de vriendin van Keanu Reeves ben"

Het was een verrassing van formaat toen afgelopen weekend de Canadese acteur Keanu Reeves op de rode loper van het 'LACMA Art + Film Gala' in Los Angeles hand in hand met zijn vriendin verscheen. Normaal is de 55-jarige "The Matrix"-acteur erg discreet over zijn privéleven, maar zijn relatie met kunstenares en beeldhouwster Alexandra Grant deelde hij nu toch met de wereld. Al moesten velen toch 2 keer kijken, toen de foto’s van het koppel wereldwijd gedeeld werden. Op sociale media  zagen zij immers de Britse actrice Helen Mirren naast Reeves glunderen. Daar kon Oscarwinnares Mirren alvast hartelijk om lachen.

Op sociale media verschenen onder meer reacties als:

Tijdens de première van haar nieuwste film "The good liar" in New York City reageerde Mirren op de verwarring, die ze best wel kon smaken. Mirren is immers 74, terwijl Alexandra Grant 46 jaar oud is. "Ja, ik heb de reacties gezien. Die waren eigenlijk erg flatterend voor mij, niet? Want ze ziet er toch duidelijk prachtig uit", aldus de Oscarwinnares aan celebritywebsite ET Online.

"Ik ken Keanu echt wel goed. Hij heeft ooit samengewerkt met mijn echtgenoot (regisseur Taylor Hackford, red) en hij is een ronduit schattig en liefdevol persoon. Die vrouw heeft dus veel geluk, zoals hij ook veel geluk met haar heeft", aldus Mirren nog.

Dat Reeves, bekend van onder meer "Dangerous liaisons", "The Matrix", "John Wick" en recent nog van het Netflix-succes "Always be my maybe", zijn privéleven zo afschermt, heeft ongetwijfeld te maken met de tragedies die hij in het verleden meegemaakt heeft. Eind december 1999 werd zijn dochtertje doodgeboren. In 2001 overleed zijn ex-vriendin bij een auto-ongeval. Zijn huidige vriendin zou hij al een tiental jaren kennen.

Meest gelezen