Honderden kippen, eenden, parkieten, ... in beslag genomen in Haacht

De Vlaamse inspectiedienst Dierenwelzijn heeft bij een particulier in Haacht enkele honderden kippen, eenden, kalkoenen, duiven, parkieten, kanaries, struisvogels, ... in beslag genomen. De dieren werden door een inspecteur-dierenarts aangetroffen in erbarmelijke omstandigheden.

De dieren zaten er in zeer vuile kooien. "Bovendien heerste er een plaag van muizen en ratten en werden er talrijke kadavers tussen de levende dieren aangetroffen", zegt Brigitte Borgmans van de Vlaamse overheid. "Verschillende dieren bleken zelfs ondervoed, ze waren mager tot zeer mager." 

Asiel

Omdat de eigenaar niet inzag dat hij de dieren verwaarsloosde en ook geen aanpassingen wou uitvoeren, werd het pluimvee in beslag genomen. "De dieren werden overgebracht naar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder. Onze inspecteur zal later een beslissing nemen over de definitieve bestemming van de dieren. Ofwel worden ze allemaal toegewezen aan het dierenasiel, ofwel kunnen er een aantal dieren terug naar de eigenaar indien die voor de nodige aanpassingen zorgt."

De eigenaar riskeert een boete. 

Meest gelezen