Straks Hema-producten in rekken van Jumbo in België en Nederland?

Winkelketens Jumbo en Hema hebben een principe-overeenkomst gesloten om samen te werken in Nederland. Beide ketens willen zo hun marktpositie verstevigen.  Door samen te werken, kunnen Hema-artikelen in de rekken bij Jumbo liggen. Hema zou ook co-sponsor kunnen worden van de schaats- en wielerploeg Team Jumbo Visma.

Jumbo Supermarkten en HEMA hebben een principeovereenkomst gesloten om in Nederland en België commercieel samen te werken.  Ze willen hun marktpositie verbeteren door het versterken van elkaars winkelnetwerk en door HEMA-artikelen via de supermarkten van Jumbo te verkopen.  

De samenwerking  komt voort uit de gedachte dat het aanbod van beide bedrijven elkaar goed aanvult, luidt het in een gezamenlijk persbericht. De bedrijven bespreken ook of hema eventueel  co-sponsor kan worden van de schaats- en wielerploeg Team Jumbo-Visma.

Op dit moment worden de plannen verder uitgewerkt.  Tegen het einde van het jaar zouden er meer details bekendgemaakt worden.

Jumbo opende pas woensdag zijn eerste Belgische winkel in de Limburgse gemeente Pelt.

Meest gelezen