Videospeler inladen...

Samsung-topman: "Door 5G uit te stellen, gaat België achteroplopen"

Dat België te weinig werk maakt van de uitbouw van de 5G-technologie is "een heel spijtige zaak". Dat zei Samsung-topman Menno van den Berg in "De markt" op Eén. 5G is een nieuwe, supersnelle techniek om data draadloos te verzenden en ontvangen, om bijvoorbeeld heel snel video in hoge kwaliteit te bekijken op je smartphone of om zelfrijdende auto's met elkaar te laten communiceren.

Als onze smartphone niet met een wifinetwerk verbonden is, verbindt ons toestel, als er bereik is, met een 4G-netwerk. Dat is al een snelle, draadloze manier om tekst, foto's en filmpjes op onze smartphone te toveren, maar 5G is zeker 100 keer sneller. In onder meer Zuid-Korea en de VS wordt het 5G-netwerk al gebruikt. Ons land hinkt achterop.

De 5G-technologie laat toestellen toe om bijna zonder vertraging met elkaar te communiceren en dat biedt heel wat perspectieven. Dat weet ook Samsung-topman Menno van den Berg: "We zitten nu middenin een vierde industriële revolutie, met grote technologische ontwikkelingen. 5G maakt daar een deel van uit", zei Van den Berg in "De markt", naar aanleiding van de 50e verjaardag van Samsung.

"Er gaan heel wat zaken ontwikkeld worden voor 5G, dingen die we vandaag zelfs nog niet kennen. Maar bedrijven gaan niet iets ontwikkelen als ze het niet op de markt kunnen brengen. In België en Nederland zitten we een beetje af te wachten en dat is een heel spijtige zaak. Door het uit te stellen, ga je achteroplopen en dat doet een land geen goed."

Bekijk hier het interview met Samsung-topman Menno van den Berg in "De markt":

Videospeler inladen...

Meest gelezen