Videospeler inladen...

Stortregens zetten noorden van Engeland onder water, 1 vrouw overleden

Bij het noodweer in het noorden van Engeland is een dode gevallen. In verschillende steden en dorpen is nog altijd een alarmfase van kracht. Verschillende rivieren zijn er buiten hun oevers getreden. Tientallen mensen hebben hun huizen al moeten verlaten. Spoor- en wegverkeer zijn zwaar verstoord. 

Het lichaam van de vrouw werd teruggevonden in een rivier in Derbyshire, in het noorden van Engeland. Enkele uren eerder was ze meegesleurd toen de rivier Derwent buiten haar oevers trad. 

In de regio's Yorkshire en de East Midlands in het noorden van Engeland is op 24 uur tijd evenveel regen gevallen als tijdens een normale maand. Daardoor is het peil van een aantal rivieren gevaarlijk gestegen. Verschillende spoorlijnen in de regio zijn buiten dienst. 

In totaal zijn er bijna 100 overstromingswaarschuwingen van kracht. Vooral de rivier Don dreigt op verschillende plaatsen buiten zijn oevers te treden. Inwoners van de getroffen dorpen en steden wordt aangeraden om hun huizen te verlaten. Op andere plaatsen raadt de politie iedereen aan om binnen te blijven. 

Pyjama's in de Primark

Vannacht kwamen tientallen mensen vast te zitten in een winkelcentrum in Sheffield toen de straten in het centrum plots overstroomden. Zo'n 30 mensen hebben er de nacht doorgebracht. Verschillende van hen kochten nog snel een pyjama in een goedkope winkelketen. Ook in het nabijgelegen Rotherham brachten 100 mensen de nacht door in het gemeentehuis. 

Intussen heeft het acute overstromingsgevaar zich verplaatst naar Doncaster. Op verschillende plaatsen is de rivier Don daar al buiten zijn oevers getreden. De politie waarschuwt automobilisten om rekening te houden met overstroomde straten. 

Meer regen

In de loop van de dag wordt in de hele regio nog meer regen verwacht. Pas vannacht zou het droger worden.  

AP

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen