Actrice Imanuelle Grives (midden)
Jonas Roosens

Nederlandse actrice Imanuelle Grives krijgt 2 jaar cel, helft met uitstel voor dealen van drugs op Tomorrowland

De rechtbank in Antwerpen heeft de Nederlandse actrice Imanuelle Grives veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan de helft met uitstel voor het dealen van drugs op het dancefestival Tomorrowland. Daarnaast krijgt ze ook een boete van 8.000 euro, waarvan 6.000 euro met uitstel. 

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft de Nederlandse actrice Imanuelle Grives veroordeeld voor drugshandel op het dancefestival Tomorrowland. Ze kreeg twee jaar cel, waarvan één jaar effectief, en 8.000 euro boete, waarvan 2.000 euro effectief.

De twee Amerikaanse vrouwen die haar op het festival vergezelden kregen zes maanden cel met uitstel en twaalf maanden cel met uitstel, alsook een boete van 8.000 euro met uitstel.

Filmrol

De actrice werd afgelopen zomer opgepakt op het festival, nadat ze betrapt werd met een grote hoeveelheid drugs. Zo had ze onder meer xtc, cocaïne, cannabis en MDMA bij. Nadien werden bij een huiszoeking op hun tijdelijke verblijfadres in Rumst nog meer verdovende middelen aangetroffen.

Volgens haar advocaat was zijn cliënte zich aan het voorbereiden op een nieuwe acteerrol.  Ze zou in een nieuwe film een drugsbarones spelen en wilde ervaren hoe het voelde.

18 andere dealers

De rechtbank heeft ook nog 18 andere mensen veroordeeld voor het dealen van drugs. Zij kregen celstraffen tussen twaalf maanden met uitstel en dertig maanden effectief. Ook kregen de dealers boetes die variëren tussen 8.000 euro met uitstel en 16.000 euro.

Het gaat om de 18 mensen die vorige maand moesten verschijnen tijdens de eerste themazitting van drie. Volgende week en in december volgen de uitspraken van de twee andere themazittingen. In totaal moesten 55 mensen zich verantwoorden voor het dealen van drugs op het festival. 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het journaal."

Videospeler inladen...

Meest gelezen