Videospeler inladen...

Valse taxichauffeur aangehouden voor verkrachting van ULB-studente: sloeg vermoedelijk nog drie andere keren toe

Een 20-jarige studente van de Université Libre de Bruxelles (ULB) plaatste afgelopen weekend een anonieme Facebookpost waarin ze schrijft dat ze ontvoerd en verkracht zou zijn geweest door een valse taxichauffeur in Brussel. De dag nadien diende ze een klacht in bij de politie. Tijdens een persconferentie bevestigt het Brusselse parket nu dat er een veertiger werd aangehouden voor aanranding en verkrachting met geweld en een wapen. De man werd ook al gezocht voor drie andere zedenfeiten die in de loop van dit jaar werden gepleegd.

De bal ging aan het rollen toen een ULB-studente op een Facebookpagina een anonieme post plaatste. Daarin vertelde ze dat ze afgelopen zaterdagavond werd meegenomen door een man die zich uitgaf als een taxichauffeur van Collecto, dat is een dienst in Brussel waarbij verschillende mensen tegelijk worden opgepikt door een taxi. De man zou haar ergens hebben opgesloten en verkracht. De jonge vrouw stapte de dag nadien naar de politie om een klacht in te dienen. 

Meerdere feiten

Het parket opende toen een onderzoek naar de vermoedelijke dader. Tijdens een persconferentie bevestigt het Brusselse parket nu dat er vanmorgen een verdachte werd geïdentificeerd en opgepakt in Elsene. Het gaat om een man van 44 zonder gerechtelijk verleden, behalve voor enkele verkeersinbreuken.

De man wordt ervan verdacht in totaal vier feiten van aanranding en verkrachting met geweld en een wapen te hebben gepleegd. Het gaat om de feiten in de Facebookpost van de studente en drie andere zedenfeiten die hij eerder dit jaar zou hebben gepleegd. Hij zou steeds dezelfde werkwijze hebben gehanteerd: als taxichauffeur wachtte hij de studentes op aan een Collecto-standplaats,  maar volgens het parket werkte de man niet eens voor de taximaatschappij. Een onderzoeksrechter zal nu het verdere onderzoek voeren. 

Op de Facebookpost van de studente hebben verschillende vrouwen gereageerd dat ze bijna hetzelfde hebben meegemaakt in de buurt van de universiteit.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen