Videospeler inladen...

Aalst herdenkt slachtoffers Bende van Nijvel

Op de begraafplaats van Aalst is een moment van bezinning gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag van de Bende Van Nijvel.

Op 9 november 1985 overviel de Bende het filiaal van Delhaize van Aalst. Er vielen acht dodelijke slachtoffers. De burgemeester van Aalst, Christoph D'Haese (N-VA), nam kort het woord op de herdenking. Hij ijvert ervoor als lid van het parlement dat deze feiten nooit zullen verjaren.

"Een minderjarig kind misbruiken, die misdaad verjaart nooit. Maar een moord plegen op een kind, dat verjaart wel. Zolang de nabestaanden van de slachtoffers geen rust kennen, mogen daders ook geen rust kennen. Dit mag nooit verjaren." Ook ministers Koen Geens en Pieter De Crem (beiden CD&V) waren op de begraafplaats en herdenking aanwezig. 

Vanavond vond ook een herdenking aan de Delhaize zelf plaats, op initiatief van het Witte Marscomité. Tijdens die herdenking, waar zo'n honderd mensen aanwezig waren, werden kaarsen aangestoken. De parking van de supermarkt wordt binnenkort opengebroken om plaats te maken voor een nieuwe winkel. De slachtoffers een nabestaanden hebben die gelegenheid aangegrepen om afscheid te nemen van de plek waar hun dierbaren zijn neergeschoten.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen