Belgische ambassade in Bolivia vraagt Belgen om voedsel in te slaan

De situatie na de presidentsverkiezingen in Bolivia blijft gespannen. In die mate zelfs dat de Belgische ambassade in Lima, die zich ontfermt over de Belgen in Bolivia, Peru en Ecuador, een mail gestuurd heeft naar de landgenoten in Bolivia om hen aan te manen voldoende voedsel, water en benzine in te slaan.

In Bolivia braken protesten uit nadat huidig president Evo Morales tot winnaar van de presidentsverkiezingen werd uitgeroepen. De oppositie eist zijn ontslag. In drie steden in het land, Cochabamba, Sucre en Santa Cruz, sloegen agenten gisteren zelfs aan het muiten tegen de president.

"De huidige situatie in Bolivia blijft onstabiel en verward", zo luidt het in een mail van de ambassade. "Daarom heeft de Belgische ambassade in Lima besloten om de Biometrische Missie 2019, die van 18 tot 22 november in La Paz en Santa Cruz zou plaatsvinden, tot nader order uit te stellen."

"De veiligheidsmaatregelen zijn nog steeds van kracht: vermijd vergaderingen, demonstraties en plaatsen waar veel volk is, respecteer de instructies en aanbevelingen van de lokale autoriteiten (...) Zorg voor een voorraad water, voedsel en benzine."

Meest gelezen