American Airlines en Southwest stellen de terugkeer van geplaagde Boeing 737 MAX-vliegtuigen uit tot maart

American Airlines, een van de grootste vliegmaatschappijen in de VS, heeft de terugkeer van de Boeing 737 MAX uitgesteld tot 5 maart. Oorspronkelijk zou het model op 3 december opnieuw in gebruik genomen worden, maar dat werd al uitgesteld tot 16 januari en nu schuift de maatschappij de terugkeer nog vooruit. Ook het kleinere Southwest houdt het op maart. 

American Airlines zegt voortdurend in contact te staan met de Amerikaanse bevoegde autoriteiten en met vliegtuigbouwer Boeing. "Zodra het vliegtuig goedgekeurd is, verwacht American Airlines voor 5 maart testvluchten uit te voeren of vluchten voor medewerkers en gasten", klink het. Vanaf dan zal de luchtvaartmaatschappij het model langzaam aan terug inzetten.

De 737 MAX staat sinds midden maart wereldwijd aan de grond, na twee crashes op enkele maanden tijd. Daarbij vielen in totaal 346 doden.

Meest gelezen