Hans Verbeke

120 vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden in Ieper

In de Ieperse deelgemeente Voormezele zijn afgelopen nacht 120 vaten aangetroffen met restanten die vermoedelijk afkomstig zijn van een drugslabo. Zo'n vondst komt in West-Vlaanderen niet vaak voor.

De vaten lagen op een kleine landweg die naar een oorlogsbegraafplaats leidt. De vaten waren overduidelijk gedumpt, samen met nog wat ander materiaal dat in brand werd gestoken. Een voorbijganger merkte dat op en sloeg alarm. De brandweer had de situatie snel onder controle. De Civiele Bescherming kwam ter plaatse om de vaten weg te halen. Verder onderzoek moet nu duidelijk maken welke restanten precies zijn achtergebleven in de vaten. De federale gerechtelijke politie is met een onderzoek gestart. 

Zulke vaten met afval van drugslaboratoria worden vaak gevonden in de provincie Limburg. Onlangs nog vond de politie in Bocholt 436 vaten, goed voor 10 tot 15.000 liter afval.  In West-Vlaanderen komt het minder vaak voor.

Meest gelezen