Woody Allen trekt klacht tegen Amazon in

De Amerikaanse regisseur Woody Allen trekt zijn klacht tegen Amazon in. Hij had het bedrijf voor de rechter gesleept wegens contractbreuk, maar de twee partijen zouden nu tot een akkoord zijn gekomen. Dat blijkt uit documenten die vrijdagavond zijn ingediend bij een rechtbank in New York.

Allen diende in januari een klacht in tegen Amazon. Volgens de regisseur wilde Amazon in juni een einde maken aan het contract tussen beide partijen en weigerde het om hem de 9 miljoen dollar te betalen die voorzien waren voor de financiering van de film "A Rainy Day in New York", die al gedraaid was.

Het contract voorzag ook minimale enveloppen van 9, 25 en nog eens 25 miljoen dollar voor de drie andere films, gepland voor respectievelijk 2018, 2019 en 2020, of 68 miljoen in totaal. Wat Allen en Amazon uiteindelijk overeengekomen zijn, is niet bekendgemaakt. Maar bronnen verklaren aan de gespecialiseerde site Deadline dat er "geen winnaar is".

Allen werd beschuldigd van seksueel misbruik op zijn adoptiedochter Dylan Farrow in 1992, toen ze zeven jaar oud was. Na twee onderzoeken werd hij buiten vervolging gesteld. Maar Dylan Farrow, gesteund door haar adoptiemoeder Mia Farrow en haar broer Ronan Farrow, heeft regelmatig de beschuldigingen publiekelijk herhaald, de laatste keer in januari 2018. Woody Allen heeft ze steeds ontkend.

Na de beschuldigingen besloot Amazon "A Rainy Day in New York" niet uit te brengen in de Verenigde Staten. Enkele hoofdrolspelers van die laatste film van Allen hebben zich gedistantieerd van de prent.

Meest gelezen