Archiefbeeld ter illustratie.
AFP

Baby Trump-ballon kapotgesneden in Alabama

In Alabama is een van de befaamde Baby Trump-ballons aangevallen. Een man sneed het gevaarte, dat steevast wordt opgelaten om te spotten met de Amerikaanse president Donald Trump, stuk met een mes.

President Donald Trump trok gisteren naar een American football-wedstrijd in Alabama, waar hij enthousiast werd onthaald. Maar in zijn zog volgden niet alleen fans. Ook de protestgroep die de fameuze Baby Trump-ballons "adopteert", om met de president te spotten op zijn tripjes, was present in Alabama. 

Zo'n Baby Trump is een opblaasbaar gevaarte van zes meter hoog dat de president uitbeeldt als een dikke, oranje, boze baby met een smartphone in de hand. 

(Lees verder onder de foto)

Archiefbeeld.
Gene Blevins

In Alabama werd de reusachtige ballon opgelaten in een park in de buurt van de footballmatch die Trump bezocht. Dat was duidelijk niet naar de zin van een lokale man die de ballon aanviel met een mes. Hij sneed een jaap van meer dan 2 meter in de rug van Baby Trump. De politie wist de aanvaller op te pakken.

De Baby Trumps oogsten altijd gemengde reacties, van wat geroep tot lachende selfies, zeggen de betrokken vrijwilligers die zichzelf "babysitters" noemen. Maar zelden komt het tot geweld of vernieling. In april van dit jaar prikte een vrouw de ballon ook stuk in Londen.

Meest gelezen