DE FOYER #9: over informateur Magnette, de (pre)formatie & vrouwenmoord

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van "De zevende dag". Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur. 

Ex-preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) werden begin deze week door de koning ontheven uit hun taak  om een nieuwe federale regering te vormen. Ze hadden samen geprobeerd om de grootste partij aan beide kanten van de taalgrens dichter bij elkaar te brengen, maar vertellen daar vandaag elk hun eigen verhaal over... 

21 vrouwen werden dit jaar al vermoord omdat ze vrouw zijn, vrouwenmoord. 19 daarvan door hun ex-partner. Nathalie Muylle (CD&V), minister van gelijke kansen, werd door het parlement aangemaand tot actie. Ze ging in debat met Gents politiekorpschef Filip Rasschaert, procureur-generaal Christian De Valkeneer, federaal parlementslid Goedele Liekens (Open VLD) en advocate Christine Musschie die in het verleden al slachtoffers én daders verdedigde. 

Beluister hier de negende aflevering van De Foyer:

Meest gelezen