Belga

Actrice Paula Sleyp (oma Paula uit "Sesamstraat") is overleden

Actrice Paula Sleyp is overleden. Ze was vooral bekend als oma Paula uit "Sesamstraat", waar ze vaak te zien was in gesprekken met Tommie en Ieniemienie.  Sleyp is 88 geworden, ze had al enkele jaren gezondheidsproblemen.

In de jaren 60 speelde Paula Sleyp roddeltante Liza in de legendarische serie "Kapitein Zeppos" (zie foto onderaan in tekst). 

Maar ze is vooral bekend als "Oma Paula" uit "Sesamstraat", het educatieve kinderprogramma dat net gisteren nog zijn 50e verjaardag vierde. 

In de jaren 90 speelde Paula Sleyp de bazige tante Jos in de populaire VTM-reeks "Wittekerke".

Ze speelde ook gastrollen in onder meer "Thuis" en "Witse". In 2010 stopte ze met acteren. 

Bekijk hier een fragment uit "Sesamstraat" met Oma Paula en Ieniemienie: (en lees verder onder de video)

Alice Toen: "De mooiste herinneringen aan haar"

"Zij was een collega van het eerste uur van mij", zegt Alice Toen (95),  die zelf nog steeds acteert. "Wij hebben samen in 1956 vanuit de klas van Luc Philips het Mechels Miniatuurtheater gesticht. Wij hebben zoveel samen gespeeld in Mechelen en daarna in het Nederlands Kamertoneel in Antwerpen. Paula had een ongelofelijk gevoel voor humor. Ze was een heel goeie actrice. Ik ben ook vaak bij haar ouders blijven logeren nadat we tot een stuk in de nacht gerepeteerd hadden. De pa van Paula zette dan onze slofjes klaar. Ik heb daar de mooiste herinneringen aan." 

Toen heeft intussen al heel wat generatiegenoten zien sterven. "Ik heb al zoveel vrienden verloren de jongste tijd. Het wordt angstwekkend stil. Ik denk: ik ben ouder en ik ben er nog, wat natuurlijk goed is, maar het doet zo'n pijn om alle mensen met wie ik gewerkt en gespeeld heb, te verliezen. Dat is heel triest." 

Vrouw met ongelofelijk gevoel voor humor

collega-acteurs

"De enige keer dat ik met haar heb samengewerkt was in "Wittekerke", maar ik kende haar vooral van haar theaterwerk en van "Sesamstraat", zegt collega-acteur Arnold Willems (rol van Georges Coppens in "Wittekerke"). "Ze was een heel warme vrouw met heel veel droge humor, een dame ook die met iedereen goed overweg kon. We noemden haar niet voor niets "ons Polleke". "

Meest gelezen